Vissers en Watervallen!!

27 mrt 2013 door     1 reactie   

Het is hier heerlijk in de baai bij Tobago!

IMG_7429.JPGP1060397.JPGP1060398.JPG

 

 

 

 

IMG_7282.JPGIMG_7278.JPGP1060403.JPG

 

 

 

 

 

De vissers zijn hier ook volop bezig in de haven en aan de kant is hun visafslag, een afdak met een paar tafels gemaakt van steigermateriaal , een waterslang en zelfs een weegschaal. Wij kunnen uren kijken en babbelen met deze jonge vissers, wij hebben wel zin in kreeft maar de kreeft is helaas al verkocht, morgen wordt er  weer nieuwe gevangen met de belofte dat wij de eerste zijn!  De volgende dag staan wij al vroeg aan de kade.  Helaas motor-storing dus ook geen kreeft!!!

IMG_7276.JPGIMG_7277.JPG

 

 

 

 

 

IMG_7430.JPG IMG_7434.JPGIMG_7435.JPGIMG_7492.JPG

 

 

 

 

 

Wij hebben een prachtige wandeling gemaakt door het regenwoud naar de Argyle Falles. Grote hoeveelheden bamboe, prachtige planten die zelfs op de takken van enorme oude bomen groeien , verschillende bomen alleen met prachtige oranje bloemen maar zonder blad!!

 

 

En dan komen we bij de watervallen dat is  klimmen, klauteren en glibberen over de rotsen, hier en daar een touw waaraan je je kan vasthouden omdat het er stijl is. Het water is helder en behoorlijk  koud , helaas geen zwemspullen meegenomen, jammer het zag er wel erg uitnodigend uit dat kletterende heldere water, volgende keer beter.

 

IMG_7477.JPGIMG_7445.JPGIMG_7479.JPG

 

 

 

 

 

Onderweg komen we nog woudbewoners tegen of zijn het gewoon zonderlingen??

IMG_7449.JPGIMG_7489.JPG

 

Wij maken uiteraard een praatje, zij maken van Bamboe souvenirs. Al pratende vertelt een van de heren dat hij wel met ons mee wil reizen Europa ziet hij wel zitten, en als wij hem duidelijk maken dat dit niet mogelijk is blijven ze toch uiterst vriendelijk en dringen ook niet aan dat wij iets moeten kopen.

 

IMG_7494.JPG

 

Op de terugweg  halen wij in een van de vele barretjes langs de weg, in een van de kleine dorpjes, een soepje niet echt Maarten’s favoriet!

 

 

 

P1060336.JPG P1060373.JPG P1060331.JPG P1060347.JPG

 

 

’s avonds gaan wij, na ons soepfiasco voor de laatste keer eten bij ons favoriete restaurantje in Scaraborough, Italiaans met een vleugje Caribisch, heerlijke pizza’s maar ook super sandwiches en op bestelling heerlijke vis, de tiramisu en het ijs is ook niet te versmaden. Mirco is een uitzonderlijk vriendelijke en gezellige gastheer, wij vinden zijn restaurantje ook TOP!!

Morgen gaan wij naar Trinidad!!

 

 

 

 

 

 

1 reactie + Reactie toevoegen

 • Hoi Thea en Maarten,

  We houden jullie site een beetje bij. Leuk om alle berichtjes te lezen en de foto’s te bekijken. Want het wil hier maar geen voorjaar worden. De warmte uit de tropen is meer dan welkom. Als ik dan die visser in z’n blote bast zie, dan is het wat jullie naar ons toesturen aan foto’s gewoon gekaanstekerij!

  Inmiddels hebben we de wintertent van ons schip gehaald, zodat de jaarlijkse poetsbeurt maar kan beginnen. Vanmiddag even de olie in het staartstuk en het brandstoffilter vervangen. Kacheltje aan, lijkt het net echt, daar op het droge in Woudsend.

  Waar gaat de reis verder naar toe? Zijn jullie van plan om na de Cariben verder te varen via het Panamakanaal naar de Pacific? Of is dat nog niet uitgemaakt? We horen het graag!

  De hartelijke groeten uit een zonnig Akkrum,

  Douwe & Yvonne

Wil je reageren op dit bericht? Leuk!

*