Carib!!

24 mrt 2013 door     1 reactie   

Tobago ons eerste eiland in de Carib, prachtig, schoon helder water mooie baaien met palmstranden. Wij liggen bij Scaraborough de hoofdstad van Tobago een gezellige bruisende stad, het krioelt hier van de taxi’s en winkelende mensen, overal staan kraampjes langs de weg en ook hier is er een markt waar je het beste je groente en fruit kunt inkopen!

P1060392.JPGP1060388.JPGP1060395.JPGP1060393.JPGP1060356.JPGP1060358.JPG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wij huren  een auto bij Sandra eigenaresse van Tammy’s restaurant en autoverhuur en als wij de auto ’s morgens om 8 uur ophalen komen er al heerlijke luchten uit de keuken, Sandra vertelt dat het  Calalou is dat vanavond op het menu staat. Wij gaan op pad om het eiland te verkennen.

 

IMG_7286.JPGIMG_7328.JPGIMG_7337.JPGIMG_7301.JPGIMG_7341.JPGIMG_7345.JPG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maarten is echt een held hij chauffeurt als de beste, de wegen zijn niet al te best, smal , bochtig en de bevolking sjeest als Kamikaze piloten! Langs prachtige baaien en door het regenwoud, klimmen en dalen, adembenemende uitzichten, leuke  dorpjes, vogels, pelikanen, koeien in de berm langs de weg, zelfs in de middle of nowhere staan dames bij een stukje grond ( hun tuin) groente en fruit te verkopen.

IMG_7426.JPGIMG_7427.JPG

 

 

 

 

 

Ook struinen wij nog door enkele dorpjes spreken hier en daar de lokale bevolking en een jongeman is dolgelukkig als hij aan Maarten een T-shirt kan slijten, zelf gemaakt verteld hij.

 

IMG_7397.JPGIMG_7400.JPGIMG_7402.JPGIMG_7405.JPG

IMG_7406.JPG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

P1060366.JPG

 

’s Avonds besluiten wij bij Sandra te gaan eten, Calalou met kip en rijst en daarbij een Carib-biertje, heerlijk. Calalou is een soort spinazie door Sandra op een speciale manier gemaakt met uien en specerijen.

 

 

Graag hadden wij nog in Storebay of  in de Man of Warbay bij Charlotville geankerd maar de wind en swell staan zo verkeerd dus blijven wij in de Brickleybay bij Scaraborough

 

 

 

1 reactie + Reactie toevoegen

 • Hoi Thea en Maarten
  Leuk weer wat te lezen..
  Zo staan jullie voor onze neus en zo krijgen we weer mail uit de Caribe!
  een vlugge wereld noem je dat.
  Hier berekoud -4 met een NO wind 7-8 Bft..
  Zo wees maar blij dat je daar ligt.
  Werkt de automaat weer naar behoren?

  Groetjes uit enkhuizen
  Ron en Jocé

Wil je reageren op dit bericht? Leuk!

*