Adieu Suriname!!

8 mrt 2013 door     Geen reacties   

 

Morgenochtend vroeg 9 maart nemen wij afscheid van Suriname en gaan wij op weg naar Tobago! Afgelopen dinsdag zijn wij  ’s middags om half 4 weer geland op Zanderij, Rishi stond ons al op te wachten en heeft ons weer naar Waterland gebracht, helemaal Top! Op Waterland zijn er weer schepen vertrokken maar zo ook weer nieuwe aangekomen, de Second Wind van Bill en Majorie  en een Amel met Hans-Peter en Christine uit Zwitserland .

P1060302.JPGP1060304.JPGP1060306.JPGP1060309.JPGP1060316.JPGP1060318.JPGP1060327.JPGP1060329.JPGP1060325.JPG

 

 

 

Hier op Waterland maken we nog een rondje samen met Winston en Noel, we oogsten de bananen, zien de luiaard in de boom en Winston laat ons zijn peperboompjes, de wilde cacao, zoete bonen, besjes, bijzondere planten , een plant indien je een bloem afsnijd kun je met het vocht wat uit de stengel komt het bloed van een  wond stelpen. Winston is echt een man van het bos!

 

 

Gistermiddag een behoorlijke gil van onze Zwitserse Christine, een slang op de steiger, iedereen paraat en ja hoor een slang tussen de steigerplanken. Winston weet hoe hij dat aan moet pakken en als hij de slang eenmaal goed in handen heeft wil Mirjam, ik vind het vreselijk moedig en stoer, de slang ook vast houden er is natuurlijk een truc voor maar mij niet gezien!!

IMG_0215.JPGIMG_7163.JPGIMG_7167.JPGIMG_7168.JPGIMG_7172.JPG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wij huren nog 1 dag een auto, we moeten natuurlijk weer uitklaren in Paramaribo maar wij  gaan ook  nog op bezoek  bij Justin, Justin woont en werkt sinds 2 jaar in Parimaribo, is zijn eigen tandartspraktijk hier begonnen! Het was een erg leuk weerzien en hij heeft het zo helemaal top voor elkaar! Justin  veel succes gewenst!! Een iedereen die in Suriname een tandarts nodig heeft, ik weet zeker dat je bij Justin in goeie handen bent!!

IMG_0229.JPG8 maart 2013.jpg

 

 

 

 

 

 

Daarna nog bij Choice de nodige boodschappen halen .En dan is het tijd om afscheid te nemen, van Rishie de autoverhuurder en taxi, van Noel, Mirjam en vooral ook van Winston! Winston  komt  ’s avonds  nog even langs om gezellig een biertje te drinken hoewel een biertje,  een likeurtje vond hij helemaal te gek.

Het was een bijzondere tijd hier in Suriname en in Waterland!!

IMG_7186.JPGIMG_7193.JPG

 

 

 

Wil je reageren op dit bericht? Leuk!

*