Suriname – Paramaribo – Waterland!

2 feb 2013 door     3 reacties   

Onze eerste dag in Paranmaribo staat vooral in het teken van het inklaren. Samen met de Blues en Gabber gaan wij met een taxi op pad, de hele crew moet aanwezig zijn. Allereerst brengen wij een bezoek aan de vreemdelingendienst,aan de andere kant van de stad, waar wij door een uiterst  vriendelijk ogende dame geholpen werden! Daarna naar Consulaire zaken weer midden in de stad, voor de toeristenkaart, visum, te betalen gepast in Euro’s, wisselen is niet mogelijk! Daarna weer terug naar de vreemdelingenpolitie waar wij van de dame een stempel in ons paspoort krijgen!!

024.JPG DSCF4234.JPG027.JPG

 

 

 

 

 

Wij kijken onze ogen uit in Paramaribo, vooral de architectuur vinden wij  heel bijzonder en totaal geen hoogbouw.

DSCF4216.JPG DSCF4217.JPG DSCF4215.JPG

 

 

 

 

 

Op de lokale centrale markt kunnen wij weer het nodige fruit bemachtigen!

P1050916.JPGP1050918.JPG035.JPG

 

 

 

 

 

Na 3 dagen gaan wij weer anker op, want het was behoorlijk stuiteren achter ons anker! Wij varen de rivier op Domburg voorbij en leggen aan bij het Waterland, een Resort in aanbouw! Een en al gezelligheid want er liggen hier nog een aantal Nederlandse schepen. Het is een prachtige plek en vanuit hier willen wij Suriname gaan ontdekken!

IMG_6662.JPG

P1050935.JPGP1050927.JPGP1050931.JPGP1050928.JPGP1050982.JPGP1050985.JPGP1050981.JPGIMG_6652.JPG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3 reacties + Reactie toevoegen

 • Maarten en Thea,
  Gefeliciteerd met jullie geslaagde overtocht, blijf genieten. Hier gaat alles zijn gewone gangetje, een beetje nat, een beetje vriezen en dooien, dus wees maar gelukkig mer het weer dat julli nu hebben.

  Voorlopig weer de beste groeten, Ed en Nel Bergman.

 • Ha Maarten en Thea,

  De koffers zijn uitgepakt en de was is aan kant. Het is hoogste tijd om te kijken wat jullie hebben bezeild en gefotografeerd. Het ziet er allemaal fantastisch en ontspannen uit! Jullie genieten zichtbaar.
  Jullie gaan nu Suriname in, lees ik. Daar komen vast ook mooie plaatjes over.

  Terwijl jullie met blote, bruine benen rondhopsen, leg ik stapels warmteondergoed terug in de kasten aan boord. Leuk contrast op 1 dag! Wij hebben 2 weken op de langlauflatten gestaan in Noorwegen. Net als vorig jaar hebben we genoten van de imponerende natuur en de heerlijke, droge kou die max -23 C was.
  “Kou bestaat niet”, zeggen de Noren, “slechte kleding wél”. Koud hebben we het niet gehad!
  Ik heb iedere dag een mail met korte info en een paar foto’s naar het “thuisfront” gestuurd, maar jullie hiermee niet belast, omdat ik niet weet of jullie een goede verbinding hebben.

  We zijn benieuwd naar de foto’s uit Suriname en wat de verdere plannen zijn.
  Veel zeilplezier en geniet ze!
  Groetjes,
  Harco & Nardi
  ARKA!

 • Hoi,
  Toch maar even verder gelezen , leuk hoor om op deze manier een beetje mee te reizen.
  Nogmaals groetjes uit het zeer koude Nederland.
  Anke en Bertus

Wil je reageren op dit bericht? Leuk!

*