Cabo Verde — Mindelo

29 jan 2013 door     2 reacties   

Al zijn wij nu in Suriname wij willen onze tijd op de Cabo Verde nog wel met jullie delen!!

 

051.JPG P1050718.JPG P1050748.JPG

 

 

 

 

 

Toen wij na 8 dagen in Mindelo aankwamen werden wij opgewacht door Martin en Bertie van de Blues!  Bertie had een kapper-afspraak en dat leek mij ook een goed idee, een hele ervaring zo’n Cabo Verde kapper sessie.  Een moderne kapsalon aan de haven met jonge kapstertjes. Zittend aan de spoelbak bleek dat het water niet uit de kranen kwam maar in een grote emmer naast de stoel stond en met bakjes  water werd mijn haar nat gemaakt, daarna de shampoo en zittend met een hoofd vol schuim wordt mij medegedeeld, een klein momentje alstublieft, natuurlijk wij zijn tenslotte in Afrika! Dit momentje duurde minstens 20 minuten en net toen ik wilde vragen van hoe en wat kwamen de meisjes met de jerrycans water,  na zo’n 2,5 uur voor wassen en knippen stond ik  weer buiten!!!

‘s Avonds eten wij gezellig in  een vertrouwde Breehorn kuip bij Martin en Bertie!

 

P1050723.JPG002.JPG006.JPG

 

 

 

 

 

De volgende dag gaan we op zoek naar een dame (volgens de pilot) die allerlei vlaggen verkoopt en indien zij de juiste vlag niet heeft maakt zij die in enkele uren. Onze gids Divan, deze jongen kwam eens om geld vragen waarop wij gezegd hebben “voor wat hoort wat”  sindsdien is hij regelmatig onze gids, brengt ons naar het plein waar de stalletjes zijn en nr 127  is dan snel gevonden, helaas gesloten. Divan weet raad en brengt ons naar een ander stalletje, deze jongen wil zelfs graag de vlaggen maken maar heeft  niet de juiste stoffen .  Een stoffenwinkel wist Divan ook te vinden, en de volgende dag halen wij 2 prachtige gastlandvlaggen van Suriname op!  Iedereen blij!

P1050732.JPGP1050727.JPGP1050764.JPG

 

 

 

 

 

Wat ons opvalt is dat de bevolking erg jong is hier op de Cabo Verde veel jonge mensen en kinderen , iedereen probeert vanwege de armoede op zijn eigen manier iets te verdienen! Hele gezinnen staan op de straatmarkt, jonge vissers die dan de vangst vanuit een kruiwagen of de straatmartkt verkopen!  Iedereen prijst zijn eigen waar aan maar blijft  niet eindeloos aandringen ook als je niets koopt  blijven ze uiterst vriendelijk. De keuze van groente en fruit is ook zeer beperkt en vaak niet echt vers meer!

P1050710.JPGP1050708.JPGP1050707.JPGP1050747.JPGP1050725.JPGP1050715.JPGP1050712.JPGP1050770.JPGP1050834.JPG

 

 

 

 

 

 

Onze tijd op de Cabo Verde was  veel te kort, toch hebben volop genoten!

 

2 reacties + Reactie toevoegen

 • Ik ga het nog een keer proberen. Wij volgen jullie site regelmatig en ik heb al verschillende keren geprobeerd iets te plaatsen maar ik doe zeker iets fout. Hier in Nederland hebben we echt winter gehad met sneeuw en ijs. Wij gaan over drie weken weer een paar weken naar La Palma, het huisje is nu verkocht en we gaan alles afhandelen en zeker nog een keer met aardappelschilmesjes eten samen met Evert en Annemiek. Hartelijke groeten van Jurrie en Loekie

 • Hallo jullie twee.
  Ik heb net weer een groot deel gelezen, wat een leuk avontuur hebben jullie .
  Ik heb nu een tablet dus lees ik jullie verhaal zittend in mijn luie stoel. Hi
  Inmiddels ook een snelle toegang gemaakt tot jullie site.
  Groetjes
  Anke en Bertus

Wil je reageren op dit bericht? Leuk!

*