24 december. Land in zicht!!

26 dec 2012 door     6 reacties   

P1050671.JPG P1050621.JPGIMG_6256.JPG

 

 

 

 

 

23 december, er is heel weinig wind , de zeilen klapperen en het gaat er vanwege de swell  niet erg rustig aan toe, beng beng, af en toe  heb je het gevoel dat de hele boel van het schip af zal breken! Er zit niets anders op dan te motoren!, en rollen!!! Wij installeren ons in de kuip met de nodige boeken en zo varen wij de laaste mijlen richting Mindelo. Helaas wakkert de wind niet meer aan,en zo moteren wij de nacht in!! De nacht is zwoel en behoorlijk vochtig maar helder en een prachtige maan! Tegen een uur of 4 zijn de eerste lichtjes van de Kaap Verden zichtbaar en als het begint te schemeren zijn  wij nog zo’n kleine 20 mijl voor “Ilha de Sao Vicente” en zijn de contouren goed zichtbaar. We worden via de marifoon verwelkomd door de Blues, er is al een plekje geregeld voor ons in de haven, geweldig!  4 man op de steiger om de lijnen aan te pakken!! We zijn er ” Mindelo- Kaap Verden”

 

WIJ WENSEN EEN IEDER FIJNE KERSTDAGEN

EN EEN SPETTEREND MAAR VOORAL GEZOND 2013

 

6 reacties + Reactie toevoegen

 • Hoi Maarten en Thea
  Jullie zijn al lekker zuidelijk, met mooi weer, de mensen voor jullie hadden meestal een ruigere oversteek.
  Hier veel regen, maar dat zullen jullie wel al hebben gehoord.
  We blijven jullie volgen.
  fijne jaarwisseling en veel plezier
  Ron en Joce

 • Hoi Thea en Maarten,
  Wat leuk dat jullie weer een stuk verder zijn gekomen op deze droomreis. Het klinkt allemaal fantastisch, vooral als je niet weet wat swell is. Dat blijkt dus niet fijn te zijn. Gaan jullie van hieruit de grote oversteek wagen? Of komen jullie nog een tussenstop bij de klein-kids maken?
  Hier gaat alles goed, ons huis vordert langzaam, Rosa wordt groot, we hebben de hele familie weer gezien met kerst en gaan straks lekker met z’n tweeën het nieuwe jaar in. Voor jullie een fijne en bijzondere jaarwisseling en tot mails.
  Liefs van Johan en Lenie

 • Hallo, leuk om jullie te volgen en te weten dat je de volgende haven hebt bereikt. Wij zijn benieuwd naar de volgende stap. Wij wensen jullie een gelukkig 2013 met veel zeilplezier. Misschien kunnen we nog eens samen eten met aardappelschilmesjes. Hartelijke groet van Jurrie en Loekie

 • Lieve Thea en Maarten,

  Heerlijk te horen dat jullie weer goed zijn aangekomen met alle verschillende weersomstandigheden.
  Maarten ziet er ontspannen uit zo met z’n boekje, helemaal goed.

  Tot een volgende keer en jullie ook een spetterend einde van 2012 en een fantastisch en gezond 2013.

  Zwaai Brigitte

 • Hoi Thea en Maarten goed dat jullie er zijn en er zijn gekomen.
  we zien jullie ongetwijfeld volgend jaar!
  wanneer ik weer een rondje Atlantische oceaan ga varen.
  of ander ergens begin 2013 in de Carieb.als jullie nog over komen.
  The beste wensen voor 2013
  Hennie

 • dag Thea en Maarten,
  Zo op de valreep nog een lekker wijntje buit gemaakt aan boord van jullie zeestulp! Bedankt voor de gezellige avond in Mindelo, en wij wensen jullie behouden vaart één dezer dagen, zeker met minder wind en golven dan dat wij de afgelopen drie dagen hebben meegemaakt. We zullen jullie uiteraaard blijven volgen en zien uit naar een volgende ontmoeting, uiteraard met een mooie wijn! Liefs S&M.

Wil je reageren op dit bericht? Leuk!

*