Tijd voor een volgende sprong!

15 dec 2012 door     1 reactie   

P1050572.JPG P1050573.JPG

Wij zijn al weer ruim een week op La Palma, er waren nog meer ontmoetingen! Evert en Annemiek, zij hebben al meer dan 20 jaar een huis op La Palma, zij kwamen ons verwennen met een rijstschotel met wilde zelfgeplukte paddestoelen, heerlijk en wederom gezellig!

 

 

 

P1050591.JPG IMG_6193.JPG IMG_6194.JPG

 

 

 

 

 

Veel hebben wij van La Palma gezien, heerlijk gewandeld en geklauterd,  rijden over wegen met honderden haarspeldbochten, door bossen langs wijngaarden,  het bekende parc nacional del Caldeira , het sterren observatiecentrum, ongelooflijk weer wat een verscheidenheid van natuur, de loofbomen kleuren geel maar de amandelbomen hebben jong groen en bloeien bijna! Herfst maar toch ook al voorjaar! Een Kerstroos bij ons in NL in een pot op tafel hier staan er struiken van wel 1,5 tot 2 meter hoog uitbundig te bloeien. Heel bijzonder blijft het zwarte strand!

IMG_6212.JPGIMG_6186.JPGP1050513.JPGIMG_6220.JPGP1050546.JPGP1050569.JPG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De jachthaven van Puerto de Tazacorte vinden wij echt Top, heerlijk rustig en enorme goede voorzieningen, en ook hier hebben wij het wederom gezellig met de crew van verschillende schepen! Nu wordt het weer tijd om een volgende sprong te wagen. Er is een Noordoostenwind voorspeld en morgen gooien wij de trossen los voor een tocht van 850Nm richting de Kaap Verden, een tocht van ongeveer 7 dagen!

Wij nemen  afscheid van onze vrienden, op hun terras in Puerto Naos genieten wij van een prachtige zonsondergang en daarna nog een gezellig etentje op een terras aan het strand, en dat in december!! Wij vonden het toch heel bijzonder deze ontmoeting en gezelligheid hier op La Palma!!

P1050582.JPGP1050585.JPGIMG_12122012_201853.jpg

 

 

 

 

 

Tijdens onze tocht zullen wij proberen iedere dag een berichtje te posten hoe het ons vergaat, via onze webmaster Martijn.

1 reactie + Reactie toevoegen

  • Ha Maarten en Thea,

    Fantastisch, al die foto’s en wat ziet jullie website er mooi uit. Ooooooh, konden wij de trossen ook maar losgooien! Best wel een beetje erg veel jaloers, hoor!
    We zijn benieuwd hoe deze volgende sprong verloopt en welke fraaie plaatjes we deze keer te zien krijgen.
    Goede vaart,
    Harco & Nardi, ARKA!

Wil je reageren op dit bericht? Leuk!

*