Graciosa, Lanzarote en vulkanen!!

17 nov 2012 door     3 reacties   

P1050248.JPG P1050263.JPG P1050265.JPG

 

 

 

 

 

2 dagen genieten wij achter ons anker van Graciosa, een verademing na Marokko, klimmen en klauteren over het eiland en hebben een prachtig uitzicht over baai , eiland en oceaan!

 

DSCN9877.JPG DSCN9880.JPG

Dan gaan wij anker op en met een stevige noord-oosten wind zeilen wij samen met de Gaia, Blabber en Dixbay naar “Rubicon” Lanzarote, een heerlijke tocht met de perfekte wind!! Aangekomen in Rubicon bepaalt de havenmeester dat ons schip ineens 1.30m gegroeid is!!  Ja dat zouden wij ook wel willen!!??? Het meetlint komt er aan te pas en met anker en windvaan  12 meter, oké daar doen we het voor!!!!

 

IMG_5626.JPG IMG_5622.JPG

 

Met een auto gaan wij het eiland verkennen, allereerst naar El Golfo hier ligt een klein kratermeer “Lago Verde”gevormd door een onderzeese vulkaan. De smaragdgroene kleur ervan is te danken aan de zeealgen die er gedijen ook    hebben we hier prachtig uitzicht op de vulkanische rotsen!

IMG_5637.JPGIMG_5648.JPG

 

 

 

 

 

Enorm indrukwekkend is het enorme lava landschap “Parque Nacional de Timanfay”. Tussen 1730 en 1736 spuwden de Montanas de Fuego – vuurbergen – rook en gesmolten lave , hele dorpen werden bedolven en het vruchtbare laagland veranderde in een zee van gestolde lava, grijs vulkanisch gesteente en koperkleurig zand.

IMG_5687.JPGIMG_5698.JPGIMG_5690.JPG

 

 

 

 

 

Net buiten het dorp op de lavavelden staat Taro de Tahiche, heel bijzonder dit huis, gebouwd door Cesar Manrique, schilder, beeldhouwer, architect, stedenbouwkundige en kunstenaar. De kubusachtige vormen boven de grond verwijzen naar de traditionele bouwstijl van het eiland, ondergronds wordt ontwerp facinerender, de benedenverdieping omvat  vijf vulkanische bellen die onderling met tunnels zijn verbonden, deze ruimten zijn gevormd toen de lava stolde. Het huis werd de belichaming van het verlangen van de kunsternaar om dicht bij en in harmonie met de natuur te leven! Zijn ontwerpen op basis van vulkanische vormen leverden architectonische meesterwerken op!!

IMG_5730.JPGIMG_5716.JPGIMG_5719.JPGIMG_5735.JPGIMG_5756.JPGIMG_5757.JPG

IMG_5723.JPG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In de avond rijden wij nog naar Puerto del Carmen, ontmoeten hier de crew van de “SARK”en eten heerlijk vis aan de haven van Caleero ! Wij hebben nog niet alles gezien, maar vinden Lanzerote geweldig!

 

3 reacties + Reactie toevoegen

 • Vanuit Morro de jabe de groeten van ons.
  Gaan Dinsdag richting Kaap Verden.

  Johan SY REGINA.

 • Hoi Thea en Maarten,

  Volgens mij genieten jullie volop, aan de foto’s te zien en de tekst te belezen. We zijn toch wel een beetje jaloers hoor. We blijven jullie volgen en zien dat als een voorbeeld voor de toekomst.
  Goede vaart en tot mails/spreeks/horens.
  Groetjes
  Christa en Wilco

 • Hallo Thea en Maarten,

  Nog van harte gefeliciteerd met jullie kleindochters wel laat hé maar ja ik wist het dus niet eerder, maar nu ik de site weet te vinden kan ik het een en ander meebeleven. Jullie genieten ervan zo te zien en te lezen.

  Vanaf nu zal ik regelmatig even kijken hoe het jullie vergaat met het avontuur.

  Groetjes van Anke en natuurlijk ook van Bertus

Wil je reageren op dit bericht? Leuk!

*