Een nieuw continent Afrika!!

26 okt 2012 door     Geen reacties   

P1040937.JPGP1040935.JPG

Weer even een aantal dagen Spanje! Ayamonte aan de rivier Guardia de grens tussen Spanje en Portugal. Hier vinden wij weer een watersportwinkel gerund door een Neerlander. Klussen en Tapas eten, weerkaarten bekijken overleggen en besluiten samen met de Blabber richting Marokko te gaan! Tara slaat linksaf naar Cadiz.

 

Europa laten wij achter ons en met spanning kijken wij uit naar datgene wat het  continent Afrika  ons zal brengen.

190 Nm, het wordt uiteindelijk toch een pittig hobbelig tochtje. Blij zijn wij met AIS, er was behoorlijk veel scheepvaartverkeer van en naar de straat van Gribaltar en dat midden in de nacht.

P1040948.JPGP1040949.JPG

Tegen het ochtendgloren zien en ruiken wij de kust van Marokko!!. Aangekomen bij Rabat  krijgen wij het advies om echt alleen met hoog water binnen te lopen wat betekent een aantal uren blijven dobberen. Op het moment dat wij samen met Blabber  onder begeleiding van een marina-pilot binnenvaren, klinkt vanuit de Minarets de oproep tot gebed luid over de stad, bijzonder! “Welkom in Marokko”

IMG_5196.JPGP1050024.JPGIMG_5204.JPG

 

 

 

 

 

Dan volgt het inklaren!! Douane, politie en de marina allemaal uiterst vriendelijke mensen die echt alle tijd voor ons hebben!!!! Ook de snuffelhond (drugs) komt ons nog begroeten al is het met afhangende oren en de staart tussen zijn  poten. Het valt ook niet mee om op al die bootjes te moeten klauteren, het arme beest blijft eerst met zijn achterpoten buiten boord hangen en krijgt daarna ook nog een flinke zet de trap af naar binnen. Hij snuffelt 2 tellen en wil weer zo snel mogelijk weg. Dan wordt er nog een foto gemaakt van de Nostress en crew, alles staat nu uitgebreid geregistreerd. Uiteindelijk krijgen wij een plekje in de moderne jachthaven net achter de koninklijke steiger!

 

 

 

Wil je reageren op dit bericht? Leuk!

*