Portugal!! Porto!!

14 jul 2012 door     4 reacties   

Na het scharrelen in de Ria’s  wordt het tijd voor een volgende stap Portugal! Wij nemen afscheid van de Ostrea crew met een” tot ergens in de Carieb”. Zeilen eerst nog naar Bayona dobberen daar nog 2 dagen en vertrekken dan richting Portugal.

’s morgens vertrekken wij met weinig wind, enkele uren later  de zon schijnt uitbundig en de wind blaast enorm, Maarten boomt de genua uit en we zeilen als een speer richting Portugal.  De golven breken om ons heen , alles onder controle hoewel toch tot 2 keer toe een enorme plens, ja een brekende golf in de kuip!! Koud, nat en vreselijk zout! Spannend een nieuwe haven aanlopen met deze deining, alles gaat goed en binnen de pieren is de deining direct verdwenen, langzaam tuffend zoeken wij de jachthaven, geholpen door 2 heren die echt weten hoe het moet, liggen de lijnen vast en deinen wij nog uren na!IMG_3640.JPG

Porto een prachtige stad! Laten ons dit keer varen over de Douro, wandelen door eindeloze smalle straatje, beklimmen ongelooflijk veel traptreden, en genieten van een uitgebreide Port-proeverij!P1040763.JPG P1040765.JPG

 

 

4 reacties + Reactie toevoegen

 • hoe vergaat het liggen in Porto jullie? Martin vond het maar helemaal niets, veel te druk en onrustig.

 • Hoi Maarten en Thea
  Jullie willen ons toch niet bang maken he… met brekers in de kuip?

  Ook naar beneden toe of was het geen vast water

  Het weer is in iedergeval beter als bij ons

  Gr Ron.Jocé

 • Behouden vaart en goede reis! Leuke foto’s en verhalen!

 • Lieve Thea en Maarten,

  Ja gelukkig ,ik heb jullie” gevonden”!
  Het ga jullie goed en geniet, we spreken elkaar.

  Liefs Brigitte

Wil je reageren op dit bericht? Leuk!

*