Vivero! Coruna! Camarinas! Muros!

7 jul 2012 door     1 reactie   

IMG_3459.JPG IMG_3468.JPG Vivero een plaats met een historich centrum, wij vallen met onze neus in de boter, een middeleeuws feest, iedereen gekleed in kleding uit de middeleeuwen, groot en klein. Muziek en er wordt gezongen gegeten en gedronken en ook gedanst kortom een echt Middeleeuws tafereel.

Wij wandelen en klimmen naar  Punta de Faro en hebben dan uitzicht over de hele baaien genieten van alle uitzichten, op de terugweg vinden wij dat een beloning wel op zijn plaats is en drinken een Estrella biertje in het plaatslijke cafe van het vissersdorpje  Celeiro.  In mum van tijd wordt door een dame, volgens ons  moeder overste van het dorp, geregeld dat wij allerlei Spaanse lekkerijen voorgeschoteld krijgen. Heerlijk!! zeker na zo’n wandeling van 5 uur!! Wij bieden haar een drankje aan maar  O jee! foutje!  Zij werd echt een beetje boos!! Gelukkig kwam het goed, bijzonder die enorme gastvrijheid!!IMG_3496.JPG IMG_3499.JPG

 

 

 

 

 

IMG_3515.JPG Na 3 dagen Vivero gaan wij weer een stapje verder Coruna, een heerlijk lopend windje dus goed te bezeilen en het is weer bijzonder om Torre des Hercules, de oudste  nog werkende vuurtoren te zien opdoemen in de Ria, en als de lijnen vastliggen kunnen wij nog de 2e helft van de voetbalwedstrijd Spanje – Italie zien!! Wat een feest!! De Spanjaarden zijn door het dolle heen!

Na Coruna zeilen wij naar Camarinas daar genieten we in het clubgebouwtje van heerlijke Spaanse gerechten begeleidt door een Spaanse topwijn! En ook is er weer een avond volop gezelligheid aan boord van de Ostrea!

Ook hier maken wij een enorme wandeling en het klinkt heftig maat het is de route da Morte. Ja wij vertoeven tenslotte ook aan de Costa da Morte!!IMG_3523.JPG IMG_3535.JPG

 

We gaan weer een stapje verder de wind is Noordwest  dus de goede richting om af te zakken naar Ria de Muros, zowaar flinke buien , een enorme deining en dan moeten wij ook langs Finistaire een enorme kaap waar volgens iedereen de wind enorm aanwakkert!! Kapen zijn tenslotte Apen!!   Volgens een gezegde!!?? We surfen met   7 a 8 knopen met een gereefd grootzeil en een klein puntje voorzeil richting Finistaire en dan door naar Muros ook weer zo’n gezellig Spaans dorpje, waar wij voor anker gaan in de baai!

 

1 reactie + Reactie toevoegen

 • Hoi,
  Wat heerlijk om jullie verhalen te lezen, je krijgt dan zo’n vakantiegevoel.
  Ik mag nog 2 weken.
  En Thea wat lees ik nu …..een biertje? Overgestapt?
  En waar blijft een foto van jou ….. met eventueel een biertje?
  Liefs, Ellen

Wil je reageren op dit bericht? Leuk!

*