Biskaje , Vivero!!

3 jul 2012 door     5 reacties   

IMG_3427.JPG IMG_3433.JPG

Maandagmorgen 03.00 uur loopt de wekker af, grrr donker en koud, maar we hebben er zin in!! Weg uit de depressie-zone!!??  Maar met wel een flinke op onze hielen!!  De zon komt op , weinig wind dus motor aan. Als er een cruise-schip  voor ons langs kruist  voelen wij ons  toch dobberen in een notedopje!

 

 

 

IMG_3438.JPG Al snel verdwijnt de zon en wordt het grijs en nat , mistig, en ja nog de wind tegen ook  dus motorsailen! Er staat ook een enorme Swell, en als de Ostrea ons voorbij vaart verdwijnt zij soms helemaal in de golven. De wind zou gaan draaien zijn de voorspellingen!

De nacht is nat  en het lijkt wel een wasmachine, we slingeren alle kanten op, waar doen we dit voor?? De wind zou draaien en doet het inderdaad, alle windrichtingen zien wij voorbij komen te beginnen met 5 kn wind en een flinke periode in de nacht van 25 tot 30 met uitschieters van 34 kn,  gelukkig uit de goede richting!

 

De zon komt op , de wind valt weg maar we slingeren nog alle kanten op en daar zijn de dolfijnen! Dat blijft een feest!

IMG_3449.JPGIMG_3458.JPGIMG_3455.JPG

 

 

 

 

 

Na 66 uur,  zeilen,racen, hakken, slingeren, reven, dobberen, motorsailen , zien wij de contouren van het land en tijdens ondergaande zon varen wij de eerste ria van Spanje binnen. Later op de avond  onder het genot van een glas wijn, buiten in de kuip, komen wij tot de conclusie,  onze “Nostress” wat deed zij het super!!

 

 

5 reacties + Reactie toevoegen

 • Hoi Thea en Maarten,
  Dat ziet er uit als een heftige tocht. Gelukkig doet de Nostress het super en zijn jullie lekker in Spanje aangekomen! Dat blijft, sinds ik daar heb gewoond, toch altijd wel een speciaal land! Hopelijk lekker weer en heerlijk eten.

  Liefs Arianne

 • Hoi Maarten en Thea
  Ik denk dat het gevoel er nu pas echt is dat je op weg bent..
  Engeland is toch een beetje thuis toch!

  Gefeliciteerd dat je eindelijk uit die depressie zone bent.. het is halen en brengen zo, met al die depressies.

  Goeie reis verder
  Ron en Jocé

 • Hoi,
  Eindelijk via dit kanaal een berichtje van ons. Wat leuk is dit als je leest hoe jullie genieten en van alles beleven. Super om de foto’s erbij te zien. En wat een spannende tocht was dat van 66 uur! Geniet van de spaanse zon, sangria en paella. Ook hier doet de zon haar best. Lieve groeten, Ellen

 • Thea en Maarten,

  suc6 en vooral uit de depressie blijven ;-)))

  ps waarom geen foto van de vrouw aan boord?

  arjan

 • Hoi Arjan,
  Leuk van je te horen, beetje lastig als zij altijd de foto’s maakt, maar zal er aan denken.
  Lieve groet,
  Thea

Wil je reageren op dit bericht? Leuk!

*