St.Maarten — Carnaval !!!

4 mrt 2014 door     2 reacties   

St.Maarten.

7 uur mooring los,  een tochtje van 30 Nm. Saba – St Maarten.

Enorm wisselend weer, een aantal heftige squalls met veel  wind en de regen valt met bakken uit de lucht , dan weer weinig wind, behoorlijke deining dus een enorm gehobbel , een dag met veel gepluk aan de zeilen!

St.Martin/St Maarten.

St.Maarten het Nederlandse,   St.Martin  het Franse deel  van het eiland, een grens ontbreekt. De 2 eilandhelften zijn totaal verschillend , St. Maarten staat bekend om  zijn zeilevenementen, Casino’s en luxe vakantie resorts en St.Martin is erg in trek vanwege de goede Bistro’s en prachtige stranden.

Nadat wij eerst onze watertanks hebben gevuld in de Marina Fort Luis het duurste water ooit, je betaald namelijk ook voor de opening van de kraan, droppen wij het anker in Marigot Bay – St.Martin.

Prachtig helder blauw water, zo helder dat wij bijna de zandkorrels kunnen tellen, de roggen, schildpadden, zeesterren om de boot  en ook de ankerketting kunnen wij helemaal volgen.

 IMG_1621.JPG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Carnaval wordt hier uitbundig gevierd, de Carnavalssfeer is geweldig verschillende dagen zijn er optochten een hele belevenis, ongelooflijk, jong en oud, dun en dik, op zijn mooist uitgedost en geschminkt,  dansend, springend, schuddend, hoe je het ook noemen wil , allemaal bewegend op vooral luide muziek . De foto’s geven misschien een klein beetje een beeld. Wij hebben er van genoten.IMG_1630.JPG IMG_1658.JPG St2.jpg St10.jpg St3.jpg St5.jpg St6.jpg St7.jpg IMG_1837.JPG IMG_1860.JPG St8.jpg St9.jpg

 

 

2 reacties + Reactie toevoegen

 • Wat een kleurrijk schouwspel zeg.
  Je zou direct aan willen sluiten en mee dansen.
  Al op de BVI geweest?
  Over drie weken is er weer spring regatta.
  Ik ben er dit jaar niet jammer genoeg niet bij

  Groet Geerko

 • Hoi Maaten en Thea,

  Thea nog gefeliciteerd met je verjaardag!!! Nu was ik ergens de link naar deze site wer kwijt, maar ja zoals je ziet slingerde die toch nog weer ergens rond.
  Zo zie je maar.
  Nog steeds aan de andere kant van de oceaan? Geen orkanen tegen gekomen? Hier is alles ok, we kunnen zachtjes aan tussen de middag weer in het zonnetje zitten.

  Grtz Eveline, Sonjaen Michiel

Wil je reageren op dit bericht? Leuk!

*