Saba!!!

4 mrt 2014 door     1 reactie   

Saba !!

IMG_1948.JPG

IMG_1499.JPG

Saba in zicht!

Sinds 2010 een bijzondere Nederlandse gemeente , dit kunnen wij dus niet overslaan. Een enorm ruig eiland, een ruige kustlijn en een heuvelachtig binnenland met een dominante Mount Scenery een uitgedoofde vulkaan. Wij pakken een mooring  in de Well’s Bay, ankeren is niet toegestaan, net voorbij de Ladder Bay. De ladder was tot in de zeventiger jaren nog de enige plaats waar je via de treden naar het plaatsje The Bottom kon klimmen. Vroeger werd ook alles aangevoerd via de Ladder.  Samen met de UnWind, laten de Nostress achter in Well’s Bay, varen wij naar Fort Bay om daar aan land te gaan. De UnWind danst en springt op de enorme deining die er staat en oeps zijn die moorings wel  te vertrouwen?? De UnWind lag ‘s nachts al aan een door geschavielde(losgeraakte) mooring ! Altijd spannend om je drijvende huis achter te laten!!

Saba3.jpg

 IMG_1612.JPG

 Saba1.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wij krijgen een lift van een vrachtwagentje naar Bottom en vandaar te voet verder naar Windwards! Wandelen maar vooral berg-opwaarts.  Saba is schoon, alle huizen hebben rode daken, een Nederlandse bakker ,zelfs een universiteit en vooral niet touristisch. Via de trails gaan wij terug naar Fort Bay en ik haal opgelucht adem als ik de UnWind nog zie jumpen aan de mooring. Met de dinghy  tegen de enorme golven en wind in, wat zorgde voor een compleet  zoute douche, terug naar de UnWind en dan weer naar Well’s Bay! Een bijzondere dag op een bijzonder eiland!!

Saba5.jpg

  Saba2.jpg

1 reactie + Reactie toevoegen

Wil je reageren op dit bericht? Leuk!

*