Januari 2014

4 mrt 2014 door     Geen reacties   

Beuquia,  St Vincent, St Lucia!!

 

Nieuwjaarsdag  nemen wij afscheid van Fop en Leontien , Fop helpt ons eerst nog met het oplossen van een computerprobleem, na het gebruik van onze SSB was er geen  communicatie van de GPS met de computer en het navigatieprogramma was totaal verdwenen,  veel  hebben we zelf kunnen herstellen maar het communiceren van de gps met de Pc kregen wij niet voor elkaar, Fop heeft het probleem gevonden en alles werkt weer naar behoren! Top!! Zij zeilen terug met  “Schrijverke” naar Trinidad waar zij wonen en werken.

2 januari nemen wij ook afscheid van onze Noorse vrienden wat hebben wij gezellige tijden met elkaar doorgebracht!! We zullen ze enorm missen!!

Anker op en samen met de UnWind zeilen wij met een pittig windje en deining richting St.Vincent, en laten ons anker voor de nacht vallen in Cumberlandbay. Verschillende bootboy’s bieden hun diensten aan en wij doen ook dit keer aan sponsering.

Met Kerst is het op St.Vincent en St.Lucia noodweer geweest, veel  regenen wind  waardoor er modderstromen zijn ontstaan hele dorpen, bruggen, wegen, waterleidingen zijn meegesleurd, enkele doden te betreuren. Gezinnen zijn dakloos en hebben helemaal niets meer ! Ook aan ons wordt een donatie gevraagd maakt niet uit wat. Wij hebben een kledingkast vol kunnen wel het een en ander missen, ook  zomerjurkjes van onze kleindochter die wij uit NL meegekregen hebben  geven wij aan de getroffen gezinnen. Drinkwater is ook een groot probleem de waterleidingen zijn gebroken, geld om  te kopen is er niet dus ook een aantal  5 liter flessen drinkwater zijn zeer welkom! We zien enorm dankbare gezichten! Schrijnend te zien die armoede en ellende!

St Lucia 2014.jpg

 

 

 

 

 

 

 

De volgende dag  om 6 uur anker op richting St.Lucia! Weer een pittig tochtje de wind trekt aan tot 28 en 30 kn  een aan de windse koers en de golven spoelen over het dek. Compleet zout gespoeld komen wij aan bij de Pitons, Soufriere –  St.Lucia.

IMG_0276.JPG

Wil je reageren op dit bericht? Leuk!

*