Pitch Lake!!

21 dec 2013 door     1 reactie   

Chagauramas – Pitch Lake.

Asfaltmeer!!

IMG_9605 - kopie.JPG

 

Tussen het klussen en poetsen door is er ook nog tijd voor een tour, we willen toch ook nog iets zien van Trinidad, samen met de crew van Elena, Trinity, en Hoppe Tosse naar het Pitch Lake en de Hindoe Tempels.

 

 

IMG_9527 - kopie.JPG

 

 

 

 

 

 

 

Negen uur arriveert onze gids Ben die vindt dat wij de dag moeten beginnen met een lokaal ontbijt,  Double’s een soort eierpannekoekje met smurrie, heftig op je nuchtere maag!

 

 

 

 

 

 

 

 

Een uurtje later stopt hij weer,  dit moeten wij ook echt proeven peperige ananas en mango’s, heel bijzonder!

IMG_9540.JPG

 

 

 

 

 

 

 

 

Het Pitch Lake,  aan de andere kant van het eiland, een miljoen jaren oud asfalt-meer. Per dag wordt hier ongeveer 300 ton hoge kwaliteit asfalt gewonnen. Het gebied rondom het meer is erg instabiel, huizen en wegen zakken weg in de ondergrond, niets staat meer recht

trinidad 20 oktober 20131.jpg

.

 

 

 

 

 

 

 

Het meer is alleen toegankelijk met een officiéle gids omdat er plaatsen die erg zacht zijn en waar je zo maar weg kunt zakken, het gedraagt zich als drijfzand. We wandelen ruim een uur over dit bijzondere en ,natuurlijk vanwege het asfalt, bloedhete meer.

 

trinidad 20 oktober 20133.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

In verschillende poelen komt de zwavel boven, goed voor je huid!?  Wonderlijk  dat hier ook nog planten groeien.

 

IMG_9653 - kopie.JPG

 

 

Hier is het duidelijk mis gegaan!!

 

 

 

 

IMG_9668 - kopie.JPG

 

De Hindou Tempels, rijkelijk versierd. De Tempel  Waterloo is gebouwd in de zee.  Het is gebruikelijk om de Tempel  zonder schoenen te betreden, blootvoets  betreden wij de tempel en lopen 3 rondjes om de tempel tegen de klok in, gebruikelijk.

 

IMG_9694 - kopie.JPG

 

 

Na al deze indrukken naar de local pub , de gids trakteert op bier ”carib”!!  Om 18.00 arriveren wij weer in Chagauramas.

 

 

 

1 reactie + Reactie toevoegen

 • Koebe vrienden,

  Vandaag ist eerste kerstdag. Echt een dag om jullie en de Nostress te denken omdat de zo’n schijnt en de storm is gaan liggen die de 23e over het land raasde met hier en daar uitschieters naar 10 en 11.
  Ik heb de items gelezen en wordt alweer jaloers op het mij zo bekende klimaat. Misschien komt er nog eens jaar om mee te zeilen met de mannen op de BVI maar nu niet, want eerst moet ik nog een beetje wennen aan de staat van pensionado.
  Het gaat jullie goed en ik zal jullie blijven volgen op de site.

  EEN GELUKKIG NIEUWJAAR MET VEEL ZEEMIJLEN EN LANDKILOMETERS DAAR.

  GROETEJES. GEERCOOTJE

Wil je reageren op dit bericht? Leuk!

*