Leatherback Sea Turtles!!

23 jul 2013 door     1 reactie   

Leatherback Sea Turtles!!

 

IMG_8817.JPG IMG_8847.JPG IMG_8848.JPG Op uitnodiging van Fop en Caroline hebben wij een Turtle-tour gemaakt. Met een busje gaan wij met zijn vijven richting het strand van Matura waar wij met een gids het strand op gaan, zonder is verboden.

 

IMG_8839.JPG IMG_8843.JPG IMG_8826.JPG IMG_8828.JPG IMG_8837.JPG Wij zijn redelijk vroeg en al banjerend over het strand spot Nely ineens een groot aantal baby-Turtles, net uit het ei gekomen, die een weg zoeken naar zee. Ongelooflijk klein zijn ze, ons is later verteld dat maar 10 % het overleeft , ook roofvogels  cirkelen  al rond. Even later is het donker en wordt onze gids geseind waar een  Turtle op het strand zijn eieren legt. Heeft de Turtle een plek gevonden en een gat gegraven dan  gaat ze de eieren leggen, zo’n 70 tot  110 st   en verschillende malen in het seizoen, van maart tot augustus.

 

IMG_8857.JPG IMG_8853.JPG IMG_8866.JPG

De Turtle raakt helemaal in trance tijdens het eieren leggen op dat moment mogen wij dichterbij komen en foto’s maken, gelukkig is de groep niet groot zo’n  14 personen, want het voelt toch als verstoren ondanks dat men anders beweert. Als de eieren gelegd zijn maakt de Turtle het gat dicht, dit proces duurt 3 kwartier,  al het zand is dan zo omgewoeld dat je echt niet meer kan zien waar de eieren liggen, daarna gaat zij terug in zee.

Er is ons ongelooflijk veel  verteld  over de lederschildpad, leuk om na te lezen op Wikipedia.

Wij vonden het een ongelooflijk bijzondere ervaring!

 

 

 

 

1 reactie + Reactie toevoegen

  • Lieve Thea en Maarten, wat een avonturen en bijzondere ervaringen maken jullie mee op je reis….en wat heerlijk dat ik (en vast vele anderen) ze op deze manier, via de site met die heel interessante en goed geschreven blogs, mee kan beleven!
    De foto’s waar ik jullie zelf op kan zien vind ik het allerleukst….wat zien jullie er goed uit!.
    Liefs, Rieke

Wil je reageren op dit bericht? Leuk!

*