Zuidwaarts!!

19 jun 2013 door     1 reactie   

Zuidwaarts!!

 

Het Hurricane seizoen is begonnen en dat kun je echt merken .

Dagen met veel regen en wind!

P1060662.JPG P1060660.JPG P1060661.JPG IMG_8518.JPG Wij zeilen weer zuidwaarts om het Hurricane seizoen in Grenada –Trinidad te over-zomeren, over-hurricanen hoe je het ook noemen wil.  Onderweg ontmoeten wij veel schepen met hun crew die ook zuidwaarts gaan. Regelmatig liggen wij langer in een baai vanwege veel wind, squalls en hoge swell. Uiteraard zit iedereen in hetzelfde schuitje waardoor er een heel sociaal netwerk ontstaat! Etentje hier, wandeling daar, borrelen etc etc. Weerberichten worden iedere dag gecheckt, ’s ochtends en  kijk je aan het eind van de middag op internet zowaar  krijg je dan weer een totaal ander aangepast beeld. Na 1 week Bequia  ziet het er voor vandaag 17/6 redelijk uit, nog wel swell van 3 meter , 20/25 kn wind  maar de zon schijnt uitbundig!

 

IMG_0249.JPG IMG_8524.JPG IMG_8530.JPG Wij hijsen de zeilen, zwaaien naar al onze vrienden die nog tot donderdag blijven,  de jongens in hun zelfgemaakte bootje die hun zelf gemaakte fuikjes binnen halen, en gaan op weg! Zeilen nog langs een op deklippen gelopen vrachtvaarder, erg bemoedigend!! Het wordt toch een pittig tochtje! 18.00 uur laten wij het anker vallen bij Union Island achter het rif en steken behoorlijk ketting want de voorspelling voor vannacht , weer behoorlijk winderig!! Het gunstige van achter een rif liggen is wel dat je geen last hebt van valwinden aan de ander kant lijkt het of je in open zee ligt! De hele nacht waait het hard 8/9 bft  gepaard gaande met tropische stortbuien , het komt  met bakken uit de hemel! We zwaaien en gieren achter het anker maar liggen als een huis aan ons Rocna-anker!!  Hoewel rustig slapen doen we niet echt.

IMG_8535.JPG IMG_8531.JPG IMG_8534.JPG Vanmorgen was het grijs , grijs en de golven spoelden over het rif! Toch maar uitklaren, vanmiddag zou het iets rustiger worden . Het blijft grijs  en buiig maar  minder wind, om 14.30 toch maar anker op en alleen op de genua  lopen wij na een kleine 2 uur de Terryl Bay van Carriacou binnen, laten het anker weer vallen en hopen nu op een rustige nacht.

 

1 reactie + Reactie toevoegen

 • Hè daar,
  Volgens mij gaat het wel goed me jullie.
  Het ziet erg aanlokkelijk uit ook met wat extra wind en water.
  Hier ist nog steeds niks met t weer.
  Vandaag en gisteren buien en zo
  Dus blijf maar lekker.

  Veel plezier en zeilgeluk.

  Geerko

Wil je reageren op dit bericht? Leuk!

*