Marigot Bay -St Lucia!!

11 jun 2013 door     3 reacties   

Marigot Bay-St Lucia,

IMG_8435.JPGIMG_8433.JPGIMG_8441.JPGIMG_8451.JPG

 

Wuivende palmen begroeten ons als wij de baai  invaren die uitkomt in een Hurricane hole met een aantal moorings een Marina, rondom restaurantjes en een Resort tegen de heuvel aangebouwd. Een nachtje aan een mooring in de lagoon en daarna in de baai ankeren voor het strand. De dinghy te water en onze benen strekken, een wandeling naar de top van de heuvel door het bos, het is afwisselend klimmen en klauteren en hier en daar al behoorlijk vochtig maar de moeite waard! daarna natuurlijk happy hour !

 

 

 

IMG_8466.JPGIMG_8468.JPGIMG_8469.JPG

 

 

 

 

 

 

 

IMG_8444.JPG

In de lagoon heeft Maarten 2x een ritje met de dinghy gevaren om 4 personen over te zetten, de mannen zijn erg dankbaar en beloven ons mango’s te brengen!? En ja hoor 2 dagen later staat er een mandje met mango’s en bananen op het randje van de kuip!

 

 

 

Bijzondere ontmoetingen in Marigot Bay!! Schepen met hun bemanning en een bijzonder verhaal!

IMG_8437.JPG

De “Tokeh Baroe” van Kees en Anja. Zij zijn al een aantal jaren onderweg, lang zijn  zij in Portugal gebleven met hun Forga en in Portugal hebben zij zelf deze catamaran gebouwd!  Low-budget!! Petje af!! Gebouwd in 1 jaar tijd en het ziet er prachtig uit! Zij zijn in april overgestoken naar de Carieb en hier in Marigot Bay hun anker als eerste gedropt!

 

 

 

IMG_8448.JPG IMG_8500.JPG IMG_8496.JPG Collages17.jpg De “Carmensita” van Björn en Nancy uit Noorwegen! Een houten visserskotter waar Bjorn 13 jaar aan gewerkt heeft om haar zeilend  te maken, en nu al velen jaren rondzeilt in de Noord-Atlantic en Carieb. De Carmensita is ongelooflijk mooi , prachtig hout en lakwerk! Een uitnodiging om aan boord te komen slaan wij niet af  Björn heeft veel ervaring en het is geweldig om verhalen uit te wisselen , pardon, naar zijn verhalen te luisteren!!  Wij worden verrast met een Noors gerecht “fiskerbollen” in currysaus met aardappelen! Björn en Nancy gaan ook weer verder maar als afscheid vragen zij ons samen met Kees en Anja op de koffie begeleid door heerlijke wafels, ongelooflijk wat een gastvrijheid!!

 

IMG_8457.JPGIMG_8453.JPG

 

 

 

3 reacties + Reactie toevoegen

 • Hoi Thea en Maarten, heel veel groeten aan Kees en Anja! Kees is de echte kapitein van de echte ostrea uit Zeeland. Heeft ook de whitbread gevaren met Dirk nauta volgens mij. Hier op de Azoren alles goed. We wachten op minder wind en missen de tropen al behoorlijk… Gr. Pieter

 • Dat klinkt en ziet er geweldig uit allemaal.
  Ik denk nog regelmatig aan het gebied en aan jullie daar.
  De kotter is inderdaad een prachtig schip zo te zien.
  Geniet nog maar en blijf de site vullen, ik kijk echt regelmatig hoor.

  Groet Geerko

 • Wat fijn dat jullie zoveel vrienden onderweg tegenkomen.Gezellig! Lekker in je eigen taal kletsen.
  Prachtige foto’s. Het ziet er allemaal zo exotisch uit.
  Net als Geerko bekijken we regelmatig jullie reisfoto’s en lezen jullie soms spannende verhalen.
  Nu eens niet een berichtje via de mail, maar op de site.
  Lieve groeten van Peter Ellen en Martijn

Wil je reageren op dit bericht? Leuk!

*