Martinique!!

30 mei 2013 door     Geen reacties   

Rodney Bay  —  Martinique!

25 NM een tochtje van uitersten! Brandende zon,  heerlijk windje, enorm helder,  geen wind , eindigend in enorme hoosbuien met windstoten tot 28 kn! Zeilen in de Carieb!! Leuk??

IMG_8365 - kopie.JPGIMG_8369 - kopie - kopie.JPGIMG_8363.JPG

Wij zeilen de baai bij Le Marin in en pikken een mooring op, in de stromende regen!! Een enorme baai  met de nodige schepen met of zonder bemanning aan boord, 2 havens, de nodige wrakken en mangrove waar ook al een aantal schepen geparkeerd liggen, vast  of voor het komende orkaanseizoen!?

IMG_8288.JPGIMG_8300.JPG

 

Wij spotten de Maolis van Marlies en Ollie uit Zwitserland en zij ons blijkbaar ook want de volgende morgen  worden wij al vroeg uitgenodigd op de koffie.  Enorm gezellig  en weer een uitwisseling van  verhalen vanaf ons vertrek vanaf La Palma daar hebben zij ons uitgezwaaid. Maolis vertrekt de volgende dag richting het zuiden en nu zwaaien wij hen uit!!

 

IMG_8303.JPGIMG_8301 - kopie.JPGIMG_8308.JPG

Martinique het is het grootste eiland van de Windward Islands,  het voelt of wij weer in een stukje Europa zijn, Frankrijk!  Alles is hier schoon, goed georganiseerd de Carrefour, Leaderprice etc  zijn uitgebreid gesorteerd, een goede infrastructuur, mooie woningen, het is duidelijk dat de economie hier draait. Tijdens onze ontdekkingstocht met een auto belanden wij op het schiereiland Caravelle het is een woest gebied met steile kliffen en schilderachtige stranden, de punt van dit eiland is nu beschermd natuurgebied! Wij strekken de benen en maken een wandeling, deels klimmen en dalen en deels wandelen door de mangrove over een prachtig netwerk van paden.

 

IMG_8345.JPGIMG_8353.JPGIMG_8357.JPG

Pinkster Regatta! Een wedstrijd door de baai heen met Yollen, bijzondere zeilbootjes. Een behoorlijke bries en ze zeilen rakelings langs de schepen ondanks dat toch een feest om het te volgen.

 

 

 

IMG_8324.JPGIMG_8331.JPGIMG_8322.JPGMartinique 22.jpgIMG_8328.JPGIMG_8330.JPG

Martinique 21.jpg

 

Nogmaals met een auto op pad, wij rijden de Route de la Trace  van Fort-de-France, de hoofdstad, naar Le Morne Rouge het hoogste dorp van het eiland dwars door het regenwoud. De route volgt een oud pad dat werd aangelegd door de Jezuiten in de 18e eeuw het is nu een mooie verharde weg die slingert door het gebergte! Weelderig groen en enorme varens.  Langs de route staat  de Église de Balata deze kerk is gebouwd naar het voorbeeld van de Basilique du Sacré-Coeur in Montmatre, Parijs. Wij moeten naarstig zoeken naar de gelijkenis! Halverwege parkeren wij de auto en maken een prachtige wandeling, helaas moesten wij halverwege rechtsomkeert maken, voor onze eigen veiligheid (aangegeven op borden). Terug via de kustweg langs kleine dorpjes en prachtige baaien!

Martinique 2.jpgIMG_8344.JPG

 

Wil je reageren op dit bericht? Leuk!

*