St.Lucia!!

11 mei 2013 door     3 reacties   

IMG_8260.JPG Wij kunnen niet te lang blijven in Cumberland Bay, uitgeklaard uit de Grenadines betekent dat wij nu illegaal hier op St Vincent zijn. Het was een warm welkom in Cumberland Bay en we hebben moeten beloven ook hier weer eens terug te komen!! Wij zeilen rustig richting het volgende eiland  St Lucia.

In alle Pilots  staat beschreven dat de passage tussen St.Vincent en St. Lucia gepaard gaat met veel wind tussen de eilanden wel 30 tot 40 kn, er is nu weinig wind maar zodra wij St.Vincent voorbij zijn trekt het aan tot 30 kn, ongelooflijk!! De Nostress zeilt weer geweldig, zodra wij  onder invloed van St.Lucia komen  zakt de wind weer in.

 

IMG_8261.JPG IMG_8265.JPG IMG_8275.JPG IMG_8271.JPG De bekende  vulkanische Pitons, de Petit Piton aan de noordkant  743m hoog en de Gros Piton  771m hoog, komen in zicht!! Wij nemen een mooring in de baai bij Soufrier, maken schoon schip en de boot-boys dienen zich al aan! Ze zijn hier wel  heel  erg vasthoudend  en helaas niet zo vriendelijk indien je niet op hun voorstel ingaat, dit  geeft ons geen fijn gevoel! Waarschuwingen van de Acapella en Vela vanwege diefstal doet er nog een schepje bovenop! Dan inklaren!! Het is te warm er is niemand aanwezig, misschien morgen maar zeker weten doen ze het niet!  Dus wij blijven illegaal! We sluiten alles dubbel af en blijven aan boord, Maarten doet geen oog dicht gaat wel 3x zijn bed uit menend iets te horen, wat een nacht!!  7 uur wij gooien los en zeilen richting de Rodney Bay van St Lucia!  De wind is vlagerig de ene keer 10 kn en even later 25kn wind  allemaal vanwege  de invloed van het eiland!

P1060600.JPG  Rodney Bay bekend vanwege de ARC., kiezen hier voor een paar dagen luxe van de Marina!  Een hele opluchting het inklaren verloopt zonder problemen dus we zijn weer legaal!! Het is hier Jazz-festival  dus vallen met onze neus in de boter!!

 

 

 

3 reacties + Reactie toevoegen

 • Ha Thea en Maarten,
  wat leuk om weer even te lezen waar jullie nu rondzeilen. Mooie foto’s ook. Heel veel plezier en we blijven jullie volgen,
  Jacomine en Roel a/b TARA uit Salvador de Bahia

 • Ahoy skippers,

  Wat hebben jullie alweer veel meegemaakt. Leuk om te lezen over de Grenadines, Suriname, Bequia,etc, en nu dan weer Rodney Bay op St. Lucia. Wij hebben daar ook een poos gelegen. De Arc kwam daar op dat moment binnen. Er was bijna elke dag feest in de jachtclub. Heel gezellig. Ook hebben we veel dagen doorgebracht in Marigot Bay. Hier kwamen we aan na de oversteek vanaf De Kaap Verden. Prachtig! Het leek het paradijs wel 🙂
  Jammer dat de armoede zo groot is op deze eilanden. Dit geeft niet altijd een veilig gevoel en dat is niet prettig. Om die reden hebben wij bijv. St. Vincent overgeslagen en hebben we niet bij Soufrier gelegen. Ook Dominica hebben we maar kort aangedaan. Al zal dit misschien wel weer veranderd zijn. Het is voor ons alweer 10 jaar geleden.
  Hebben jullie al een idee waar jullie met het orkaanseizoen naartoe gaan? Ik ben erg benieuwd.

  Rene vertrekt 1 juni Hij gaat 3,5 maand varen. Ik vlieg dan in mijn vakantie naar hem toe. Zijn doel is om naar De Azoren te zeilen. Ik ben benieuwd of het haalbaar is met al die zw winden. Noord Spanje is natuurlijk ook al heel erg leuk, dus het maakt eigenlijk niet uit.

  Veel plezier nog! We blijven jullie volgen.

  Groetjes Gerrie

 • Beste Thea en Maarten,
  We hebben jullie weer “gevonden”, ik zocht nog steeds op Nostress op reis maar begrijp toevallig dat ik op Nostress op zee moet zijn (hoop ik!). Ik haak tenminste maar even op dit bericht in en hoor graag of dit de juiste weg is.
  Hier alles nog steeds OK, behalve dan dat het weet het slechtste/mkoudste/natste is sinds tich jaar. We zijn dan ook nog niet met de boot weg geweest (watjes!!).
  Als dit het goede kanaal is voor contact, laat het even weten, dan kunnen we wat uitgebreider mailen. Voorlopig een goede, behouden vaart gewenst, Ed en Nel.4

Wil je reageren op dit bericht? Leuk!

*