Cumberland Bay!!

11 mei 2013 door     1 reactie   

Bequia, het was hier heerlijk  Tijd om de zeilen weer eens te hijsen en iets nieuws te ontdekken, St.Vincent!

Uitklaren gaat weer bijzonder snel en vriendelijk  doch krijgen een vriendelijk verzoek mee om binnen 24 uur de wateren van de Grenadines te verlaten. Oeps! St Vincent behoort ook nog tot de Grenadines, allerlei verhalen doen zich de ronde over  criminaliteit in St Vincent, niet alleen als enig bootje ankeren in een baai, zelfs door lokalen van St.Vincent worden wij gewaarschuwd. We zullen wel zien!

IMG_8260.JPG IMG_8217.JPG Lichten het anker, zwaaien nog naar Karla en Dieter, en ook Ashly  steekt zijn hoofd door het luik voor een afscheidsgroet, en hijsen de zeilen. Een heerlijk tochtje van 18Nm met een Zuid-Oosten wind 4 á 5 richting St.Vincent. Aangekomen bij het eiland valt de wind weg en zo motoren wij langs de baaien, nemen een kijkje in de Walibou Bay, hier is de film “Pirates of the Caribbean” opgenomen en besluiten dan door te gaan naar de Cumberland Bay!  Een kleine baai met rondom cocusnoot- en bananenbomen tot hoog in de bergen.

IMG_8211.JPG IMG_8257.JPG Wij worden opgevangen door Carlos, wijst ons een mooring, geeft aanwijzingen en brengt een lange lijn achter naar de wal en legt die vast aan een palmboom. Carlos blijft gezellig hangen en neemt uitgebreid de tijd om van alles  te vertellen. In een mum van tijd arriveert er een menukaart in plastic van “Mama Elma” of wij zin hebben een een local menu?? Wij kiezen voor tonijn! Even later zien wij een speervisser, wordt de tonijn nu gevangen??

IMG_8205.JPG IMG_8206.JPG IMG_8208.JPG IMG_8220.JPG IMG_8221.JPG IMG_8201.JPG IMG_8239.JPG IMG_8234.JPG IMG_8235.JPG IMG_8249.JPG Hier in de baai  ligt een groot houten “ Piratenschip” met kanoIMG_8251.JPGnnen, waar even later de filmploeg op arriveert, een nieuwe film!!?? Ook komen er weer verschillende boot-boys om het nodige fruit en groente te verkopen, dus sponseren weer het een en ander en zo blijven  ze allemaal langer een praatje maken en tonen zich erg dankbaar! Wij zijn “welkom” en wijzen naar de Nederlandse vlag die wappert op het hutje aan het strand! Carlos trakteert ons op 2 ritjes  watertaxi naar Mama Elma,  zij heeft speciaal voor ons  gekookt! De zon gaat onder en het is hier echt prachtig , langzaam heen en weer deinend op het water tussen al het prachtige  groen, het licht, het klotsende water en  oerwoud geluiden !!

1 reactie + Reactie toevoegen

 • Hoi Thea en Maarten,

  Even een berichtje uit Son en Breugel, ik heb inmiddels de 50 vol gemaakt.
  Hier is alles ok.
  Hoe lang blijven jullie zeilen?
  Gaan jullie de boven langs terug of varen jullie dezelfde route terug die jullie heen gevaren zijn.

  Heel veel lieve groetjes,

  Eveline, Sonja en Michiel

Wil je reageren op dit bericht? Leuk!

*