Bequia!!

5 mei 2013 door     Geen reacties   

IMG_8099.JPG P1060543.JPG IMG_8177.JPG IMG_8181.JPG P1060535.JPG IMG_8180.JPG Bequia een klein eiland , onderdeel van de Grenadines. We hebben er al veel over gehoord want het is erg populair onder de zeilers, en het klopt het is hier heerlijk in de  Admirality Bay!  Het is niet zo druk het is tenslotte hier al Low Season! De stranden zijn mooi en in het heldere water is het heerlijk om te snorkelen. Port Elisabeth is een leuk plaatsje en er heerst een relaxte sfeer, overal kleine winkeltjes , groentekraampjes ,souveniers, restaurantjes een heuse bookshop en een postkantoor uit de Anton Piecktijd! Loslopende geiten en ook het evangelie wordt luid verkondigt!! Je kan merken dat de mensen het hier duidelijk minder hebben, iedereen wil wel wat verkopen en zo kopen we her en der ons fruit en groente zodat wij het gevoel hebben dat wij het een beetje verdelen. De mensen zijn uiterst vriendelijk!

 

P1060558.JPG P1060524.JPG P1060522.JPG P1060529.JPG

 

 

 

 

 

Kuierend langs de waterkant komen wij  een familie tegen die soep aan het koken is op het strand, de soep staat al op een vuurtje te pruttelen en er wordt ook nog dimpling gemaakt om straks vooral gezellig met vele vrienden hier op het strand te eten!!  Op het terras is het  genieten van een heerlijk glas wijn  en het ondergaan van de zon!

 

 

IMG_8089.JPG IMG_8192.JPG IMG_8112.JPG Er is van alles te zien op het water! Een dagzeiler met Amerikaanse vlag zeilend door de baai! Een bootje met vissers met enkel een lijn als vistuig!” Daffodil” een bedrijfje wat volgens de zoons “moeders buisniss” is, met een  boot voor water en diesel, super-service, water tanken met een slang en ze komen het nog brengen ook!! De was ook die wordt voor ons gedaan, opgehaald en ook weer teruggebracht!

IMG_8113.JPGIMG_8114.JPGIMG_8122.JPG

 

 

 

 

 

 

IMG_8108.JPG

 

Een jongeman die iedere dag peddelend voorbij komt op zijn surfplank,  als wij hem voor de zoveelste keer goedendag zwaaien met de opmerking “ heerlijk dat peddelen” ,  komt hij naar ons toe en vertelt dat hij is wezen vissen! Ja, bij gebrek aan een bootje is dit natuurlijk ook een manier!!

 

 

IMG_8190.JPG IMG_8186.JPG

Joseph komt iedere dag met zijn bootje langs varen, vooral fruit heeft hij te koop! Ondanks dat wij iedere keer niets nodig hebben blijft hij vriendelijk, wenst ons weer een fijne dag en gaat weer verder! Na 5 dagen kan ik het niet over mijn hart verkrijgen om hem weer teleur te stellen en koop bananen! Het lijkt ons toch ook prima om op deze manier de lokale bevolking iets te gunnen!!

 

 

IMG_8095 - kopie.JPG

 

Met een windscoop kun je prima zeilen, ieder dag komt dit bootje voorbij, geweldig! Doet mij ook weer denken aan de tijd dat Michel en Danielle klein waren, die zo met een bezemsteel in de surfplank met daaraan theedoeken gebonden het voor elkaar kregen om te zeilen!! Hun handjes in de lucht staken en riepen “kijk we gaan”!!!

 

 

P1060556.JPG P1060554.JPG

 

Gedurfd maar Maarten waagt het er op, de Barber shop!! Carl doet zijn uiterste best, Maarten heeft nog nooit zo lang bij een kapper gezeten, zeker 1 uur en dat voor 20 EC omgerekend nog geen 7 euro, en echt een goed resultaat!!

 

 

P1060567.JPG P1060568.JPG P1060569.JPG P1060571.JPG P1060573.JPG P1060570.JPG P1060582.JPG P1060574.JPG Wij ontmoeten Anne uit Canada, al 20 jaar woont zij 6 maanden in Canada en 6 maanden in Bequia, en op haar advies gaan wij eten bij Fernando, Fernando Hideaway ook beschreven in de gids van Chris Doyle. Het was een hele uitdaging om het te vinden, uiteindelijk via een pad, aan het eind van het strand omhoog geklauterd, daarna een paar honderd meter de weg gevolgd dan linksaf weer omhoog en daar staat het huis  tevens restaurant van Fernando!! Het heet niet voor niets Fernando’s Hideaway!!! Fernando’s echt een aanrader, superverse vis, heerlijk lokaal eten???   Reserveren is gewenst. Fernando een gezellige man en een voortreffelijke chef kok! Ook de terugweg in het donker was weer een hele uitdaging, maar het was het waard.

 

IMG_8124.JPG

 

Achter ons ligt een boot en aan boord woont  Ashly met vriendin, zij zijn geboren hier op Bequia.  Ashly helpt Maarten met de zinkanode  vervangen, hij heeft het vaker gedaan en doet graag klusjes!! 10 minuten en de zinkanode zit er op!!

 

 

IMG_8175.JPG IMG_8167.JPG IMG_8125.JPG IMG_8130.JPG IMG_8150.JPG De zeeschildpadden opvang van meneer King. Hij is 18 jaar geleden met deze opvang gestart. Regelmatig zoekt hij op het strand en dan neemt hij de baby-schildpadjes niet net uit het ei zijn mee naar zijn opvang, verzorgt ze dan een aantal jaren tot zij groot en sterk genoeg zijn, na ongeveer 5 jaar laat hij ze weer vrij. Brother King hoopt zo de schildpaddenstand op peil te houden. Eilandbewoners vinden het leuk om schildpadden te vangen en op te eten. Brother King hoopt dat de overheid hier toch iets tegen zal doen. Wij bewonderen zijn farm en opvang, een man van de zee die toch weer op zijn eigen manier een bijdrage aan de natuur wil leveren, heel idealistisch, bijzonder!!!

 

Wil je reageren op dit bericht? Leuk!

*