Tobago Cays!!

29 apr 2013 door     2 reacties   

Na 3 dagen zijn wij weer nieuwsgierig naar een volgende plek, Tobago Cays! Volgens de kaart allerlei riffen  en ondiepten! Wij bunkeren nog water, hier goed te doen aan een drijvende steiger,  betalen 1 EC per Gallon, een van onze tanks is leeg  en het geeft toch een heerlijk gevoel dat  de tanks weer vol  zijn, kunnen wij weer even vooruit.

P1060521.JPG

 

De Tobago Cays, onbewoonde eilanden omgeven door riffen liggen om de hoek dus het is weer een kort tochtje, het is  hooguit een uurtje zeilen en dan op  de motor rustig tussen de ondiepten door en ankeren voor het Horseshoereef.  Het is hier geweldig snorkelen !! Helder water  met verschillende kleuren blauw!!! Oeps ,ik (Thea) doe dit voor het eerst  en het is even wennen!  Na enige oefening  went het  snel en  begin ik het zelfs leuk te vinden.  Wij spotten schildpadden en prachtige vissen!

IMG_8087.JPGIMG_8043.JPG

 

 

 

 

 

Vannacht was het weer deut veel wind en buien blijkbaar ook Swell , hoe rustig wij achter het rif lagen bij Union Island, hoe onrustig hier, de hele nacht heeft de Nostress liggen stuiteren!!   Wij slapen weinig en besluiten vroeg het anker op te halen en richting Bequia te zeilen, 28 Nm de wind is gunstig Zuid-Oost en met 60 graden windhoek, is het gaan  als een speer, ook nog een beetje stroom mee, een heerlijk stukje zeilen, om 11.30 laten wij het anker vallen in de Admiralty Bay van Bequia!

2 reacties + Reactie toevoegen

 • Hoi Thea en Maarten,
  Dat ziet er heerlijk uit! Echt fantastisch in dat heldere water te kunnen snorkelen en zoveel moois onder water te zien. Hier kijken we uit naar een waterig zonnetje en hopen dat de temperatuur wat beter wordt. Morgen is het koninginnedag, daar zullen jullie vast niet zoveel van meekrijgen. Ik zet wat nieuwe foto’s van de kindjes (in het oranje en Niels vandaag zelfs op het KDV met oranje nageltjes!) op de fotostream. Dan krijgen jullie toch nog wat oranje koorts mee!
  Liefs van ons

 • Hey Maarten en Thea,
  Jullie gaan lekker daar in dat mooie gebied.
  Als je nog een “paar” miles (in denk zo’n 60) naar het NNO gaat, dan kom je op Saint Lucia.
  Daar heeft mijn broer George zijn dochter Linda een paar jaar geleden een half jaar vertoefd voor een stage plaats voor Heineken. Ik zal George zeggen dat jullie er in de buurt zijn. Vindt hij vast leuk.
  Zo af en toe kijk ik eens waar jullie je bevinden en vind het dan toch wel een hele ondernemening hoor, al vinden jullie het waarschijnlijk heeeeeeel gewoon.
  Geniet nog maar met volle teugen en doe vooral voorzichtig, maar daar ken ik je te goed voor Maarten om daar niet aan te twijfelen. Ik ga wel weer naar mijn caravannetje toe in Alphen Nb en kijk benijdenswaardig uit naar jullie volgende berichten.
  Hartelijke groeten ook van vrouw Lia.
  Dick Schrama.

Wil je reageren op dit bericht? Leuk!

*