Spice Island!!

24 apr 2013 door     1 reactie   

IMG_7715.JPG IMG_7719.JPG IMG_7748.JPG IMG_7754.JPG IMG_7820.JPG Grenada noemen ze het Spice Eiland, niet zo gek want tijdens onze tour over het eiland zien wij van alles groeien en bloeien. Ralph onze gids laat ons van alles zien ruiken en ook proeven (of het nou lekker is of niet) hij heeft het een en ander meegebracht! Ongelooflijk, wij zien Cashew, Ananas , 3 soorten Bananen, Mango’s, Cacao, Zuurzak, Broodvrucht, Kruidnagel, Cocosnoot, Kalabassen, Stervrucht, Nootmuskaat, Mami-appels ,Gember, Kaneel, teveel om te onthouden ik ben vast het een en ander vergeten.

 

IMG_7753.JPGIMG_7851.JPGIMG_7750.JPG

 

 

 

 

 

 

IMG_7727.JPG IMG_7733.JPG

 

Onze eerste stop is de Concord-waterval, overal stroompjes de waterval zelf is niet zo heftig volgens Ralph, vanwege de droge tijd, toch genoeg voor Maarten om een frisse duik te nemen!

 

 
IMG_7757.JPG IMG_7758.JPG IMG_7764.JPG IMG_7763.JPG IMG_7767.JPG IMG_7770.JPG

 

 

Daarna bezoeken wij de Nootmuskaat Coöperatie in Gouyave, een fabriek waar de nootmuskaat verwerkt wordt, alles gaat hier nog met de hand, je waant je jaren terug in de tijd, over ergonomie tijdens het werk maar niet te praten. Als alles gedroogd, gekrusht, gepeld, gescheiden en gesorteerd is, worden de grote jute zakken gevuld en is het klaar voor transport. Grenada heeft na Indonesië de grootste productie van nootmuskaat.

 
IMG_7781.JPG IMG_7777.JPG

Aangekomen bij Leapers Hill een enorme hoge kliff waar veel indianen de zee insprongen om zo te ontkomen aan de slavernij, krijgen wij spontaan hoogtevrees!
Hier lunchen wij in een lokaal restaurant met uitzicht over de baai!

 

 

 


Rum hoort bij de Caribbean en zo slaan wij een van de oudste rum fabriek op het River Antoine Estate hier op Grenada niet over.

IMG_7794.JPG IMG_7791.JPG IMG_7796.JPG IMG_7799.JPG IMG_7808.JPG

De IMG_7802.JPG IMG_7813.JPG IMG_7810.JPG fabriek bestaat al sinds 1785 en als je je een weg baant over de vele suikerrietstengels heb je het idee dat je in vroeger tijden belandt bent. Het watervalletje dat de watermolen in gang brengt die op zijn beurt de crusher aandrijft en zo de suikerrietstengels plet, het vocht loopt via een gootje naar de koperen ketels waar het gestookt wordt tot de juiste suikerconcentratie. Het fermenteren gebeurd in grote betonnen bakken zonder gist, gewoon in de buitenlucht. Daarna nog het destillatie proces en alles nog op hout gestookt! Van suikerriet tot rum!! Na afloop mogen wij de rum ook nog proeven, hmmm wij zijn geen echte rum liefhebbers maar de rumpunch was echt lekker!

1 reactie + Reactie toevoegen

  • Groeten van de Jagers.
    Wat een mooie reis.
    We volgen jullie.

Wil je reageren op dit bericht? Leuk!

*