Harpoen!!

11 apr 2013 door     Geen reacties   

IMG_7620.JPG IMG_7623.JPG

 

Onze eerste dag Grenada, blauwe lucht, zon en veel wind. Dit lonkt naar een strandwandeling. Wij klauteren omhoog bij de Marina en dalen aan de andere kant weer af richting de baai en komen uit bij een strandje. Een aantal jongens(vissers?) staan er, luid babbelend, vis schoon te maken.

IMG_7631.JPGIMG_7624.JPGIMG_7625.JPG

Wij lopen richting strand zien een snorkel boven water en staan zo even te kijken , zien even later  een jongeman boven kome n met een harpoen,  komt uit het water en sleept zijn drijvertje met daaraan een lange lijn met vangst achter zich aan. Wij bewonderen zijn vangst! Hij laat ons zien hoe zijn harpoen werkt. Het lijkt ons een hele kunst om op deze manier vissen te vangen! Een ongelooflijke kleurrijke vangst, wij vragen ons af of deze vissen eetbaar zijn maar deze harpoenjagers  zullen het echt wel weten!!

IMG_7629.JPGIMG_7630.JPGIMG_7631.JPGIMG_7636.JPGIMG_7632.JPGIMG_7633.JPG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zij bieden ons de enorme kreeft aan, die kunnen wij kopen ! Maar zo’n enorme pan heb ik niet! Helaas!!

Toch lopen wij een beetje ontgoocheld weer terug, al die prachtige kleurrijke vissen die wij juist met snorkelen willen bewonderen zo maar aan een harpoen!!

 

Wil je reageren op dit bericht? Leuk!

*