Grenada!!

11 apr 2013 door     Geen reacties   

P1060488.JPG P1060485.JPG De lijnen los! 17.00 uur, windverwachting Chris Parker, Zygrib, Oost 17 tot 18 knopen, golven 2 tot 2,5m Noord Oost. De wind, het werd ietsje meer!! 23 tot 27 kn Oost, 60 graden windhoek. Een ruig tochtje van 87 Nm de golven spoelden over dek en af en toe zelfs in de kuip! Zout, zout en nog eens zout, maar de Nostress doet het wederom met Tilly als stuurvrouw enorm goed! Wij gaan weer erg snel en moeten weer de rem erop zetten omdat wij niet in het donker aan willen komen. P1060490.JPG Om 5.30 tijdens het ochtendgloren zijn wij bij de zuidkust van Grenada! Waauw, wij zeilen in mooi helder blauw water, langs baaien met witte stranden, de nodige bootjes voor anker. St Georges!! Wij varen de Lagoon in en kiezen voor Marina Port Louis! Een super de luxe Marina!! Eén dag, zout spoelen??IMG_7615.JPG IMG_7639.JPG

 

 

 

 

Allereerst op zoek naar een Bank wij hebben nu EC dollars nodig voor Immigratie en Customs. De dichtstbijzijnde Blue machine is gesloten, als Maarten zijn neus op het raam drukt om te kijken of er iemand binnen is gaat spontaan het alarm af, help ! Dit betekende een wandeling van een 45 min heen en terug naar de stad.

IMG_7616.JPG

 

Daarna inklaren. Immigratie en Customs, hier gezamenlijk in één gebouwtje, 2 heren die echt plezier hebben in hun werk! Een van de heren deed zelfs bumpie (een soort high five maar dan met vuisten)  met Maarten vanwege hun beider linkshandigheid!! Weer veel papierwerk en de nodige stempels !

 

IMG_7613.JPG

 

We ontzouten de boot, daarna een overheerlijke duik in het zwembad, een luxe douche en je gelooft het niet ’s avonds zuurkool met worst begeleid door een heerlijke Veenwouden !!

 

 

Wil je reageren op dit bericht? Leuk!

*